‘golf’

Hooks Herrgård

Hooks herrgård ligger idylliskt i det gröna småländska landskapet precis vid Hokasjön. Det är en anrik herrgård från 1778 talet då huvudbyggnaden på herrgården började byggas. Hooks är en liten oas för avkoppling och njutning lämplig för både privatpersoner för en weekend eller företagskonferenser. Med sina två egna 18 håls golfbanor utgör den även en mycket populär weekend destination för golfintresserade.

Läge: 3 mil ifrån Jönköping.

Prisnivå: Låg – medel.

Boka: Hooks herrgård

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 4.6/10 (43 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: -10 (from 12 votes)

Aspa herrgård

Bo på Aspa herrgård i en genuin gammal bruksmiljö från 1700- talet i historiska omgivningar i Närke mittemellan Stockholm och Göteborg. Aspa herrgård är prisbelönt för sitt gourme kök och även i år 2010 nominerad i “World Luxury Hotel Awards” herrgård.

Aspa lämpar sig väl för både konferenser och par som vill koppla av i stimulerande vackra miljöer. Passa på att avnjuta de rekommenderade vinpaketen speciellt utvalda till den aktuella gourme menyn!  Aspa erbjuder även många aktiviteter och teman tex romantisk weekend eller mysteriehelger med herrgårdsmord!!

Läge: Beläget mellan Tiveden och Vättern.

Prisnivå: Lyx

Boka: Aspa herrgård

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 5.3/10 (83 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: -13 (from 27 votes)

Gimo Herrgård

Gimo herrgård är en anrik gammal herrgård som ligger i Uppland i Norra Roslagen ca en timmes bilfärd från Stockholm. Gimo och är en av Sveriges mest kända herrgårdar och mycket populär. Gimo herrgård finns omnänd som “Gimmo” redan på 1300-talet. Den nuvarande herrgårdsbyggnaden uppfördes 1760 (de första byggnaderna redan under 1600 talet) och utgör den första Gustavianska herrgården i Sverige.

Läge: 67 km från Stockholm.

Prisnivå: Medel

Boka: Gimo herrgård

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 4.8/10 (52 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: -4 (from 12 votes)

Villa Söderås

Villa söderås herrgårdVilla Söderås byggd 1912 i jugendstil ligger vackert vid Mälaren och är en av Lidingös vackraste villor. Villan ingår i Countryside hotels som är ett högklassigt urval av historiska hotell, slott, herrgårdar och gästgiverier. Villa Söderås utmärkta läge med sin stora gräsmatta vid vattnet erbjuder skön avkoppling i vackra omgivningar.

Läge: ca 35  minuter från Stockholm city

Prisnivå: Medel

Boka: Boka Villa Söderås

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 6.0/10 (47 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: -7 (from 19 votes)

Aktiviteter på herrgårdar

Många av Sveriges herrgårdar är öppna för allmänheten och erbjuder konferensmöjligheter, restaurang och övernattningar. De flesta herrgårdarna kan också hyras för bröllop och större fester i en historisk och romantisk miljö. Många av herrgårdarna ordnar också aktiviteter och evenemang. Det kan vara marknader, firande av olika högtider, julbord, konstutställningar, teaterföreställningar och liknande.


Att fira valborg, midsommar eller jul på en herrgård i en traditionell miljö kan vara en spännande upplevelse. Då de flesta herrgårdar ligger i en vacker miljö erbjuder också omgivningarna till härliga naturupplevelser. Långpromenader är ett sätt att få ta del av de härliga omgivningarna, men en del herrgårdar erbjuder också ridning, golf, jakt eller fiske.

Att åka på herrgårdsweekend kan med fördel kombineras med spa och relax, då hela helgen kan ägnas åt att ta hand om sig själv, varandra och verkligen stressa av så långt bort från vardagens alla krav man kan komma. Herrgårdarna är ofta kända för sina kök, gourmetweekends och tre rätters middagar kan man njuta av på herrgårdar i alla delar av landet. Förutom allt detta så anordnar många herrgårdar andra spännande aktiviteter.

Golfweekend

Golfweekend på herrgårdar blir att mer polulära! Många herrgårdar samarbetar med närbelägna golfbanor och kan därmed erbjuda lyxigt boende på herrgård, frestande måltider i historisk miljö och högklassiskt golfspel på någon av golfbanorna i närheten. Allt ingår, från greenfee till kost och logi. Du har garanterad starttid på golfbanan och du behöver bara ombesörja en och samma bokning. Enkelt och bekvämt. Förutom att spela golf kan du passa på att utnyttja herrgårdens omgivningar till promenader, fiske, kanoting eller varför inte utnyttja herrgårdens spa och relax avdelning.

Gourmetweekend

För den som är intresserad av mat och dryck kan man få ett eldorado på en herrgårdsweekend med matinriktning. Det finns mycket att välja på, från fem rätters middagar till vinprovning. Andra spännande matupplevelser kan vara chokladprovning, champagneprovning, whiskeyprovning eller ostprovning. Gemensamt för alla matupplevelser är lyxen, här sparas inte på något. Herrgårdssupé och överdådig frukostbuffé ingår givetvis. Om du vill ut och röra på dig efter allt ätande kan du passa på att njuta av herrgårdens omgivningar, annars kan du slappna av i bastun eller bubbelpoolen efter maten.

Romantisk weekend

En herrgårdsvistelse är förstås som gjord för en romantisk upplevelse. Ta med din älskade och njut av varandra i den historiska och fascinerande miljön. Lämna laptop och mobiltelefon hemma och passa på att ägna er åt varandra under en lång, härlig helg. Det finns inget bättre för relationen än att få tid för varandra, att få prata utan att barnen avbryter, att få hålla om varandra utan att ha en tid att passa. En herrgårdsmiljö är naturligtvis också underbar för förlovning och bröllop. Eller för att fira er bröllopsdag. En romantisk weekend på herrgård blir ett minne för livet.

Lyxweekend

Ta med familjen eller bästa vännerna på en riktig lyxweekend på herrgård. Ni anländer till herrgården på fredagseftermiddag och bjuds då på afternoon tea med scones. Innan middagen kan ni prata och njuta av varandras sällskap och därefter bjuds ni på en frestande tre rätters middag. Ni bor i lyxiga rum där ni känner historiens vingslag. På morgonen blir ni bortskämda med en lyxig frukostbuffé. Under helgen finns det möjlighet till exempelvis golf, bastu, tennis, promenader, ridning, biljard, kanot, fiske eller chokladprovning. En lyxweekend är en perfekt present och ett utmärkt tillfälle att bli ompysslad tillsammans med sina nära och kära.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 6.0/10 (9 votes cast)
    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    Erbjudanden