‘Romantisk weekend’

Södertuna Slott

Södertuna Slott är kanske en av Sveriges vackraste och mysigaste slott utmärkt för en romantisk weekend eller inspirerande konferensmiljöer. Södertuna Slott är byggt på 1700 talet med anor från 1300 talet och ligger naturskönt på en holme vid Frösjön. Passa på att njuta av den vackra engelska trädgården som redan på 1800-talet var omtalad över Europa.

Läge: 65 km från Stockholm.

Prisnivå: Lyx

Boka: Södertuna Slott

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 5.9/10 (145 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +9 (from 43 votes)

Yxtaholms Slott

Yxtaholms slott är verkligen en sagolik liten pärla bland svenska weekend destinationer i hjärtat av Sörmland i Flens kommun. Det eleganta slottet ligger idylliskt på en udde i den långsmala yxtasjön, omgiven av ängar där hästar springer fritt och några får betar stilsamt.

Mer sagolikt och romantiskt blir det knappast. Deras gourmekök är suveränt och missa inte det tillhörande vinpaketet till middagen när det erbjuds. Smaksensationer utlovas! Yxtaholms slott bjuder på en svårslagen  weekendupplevelse!

Läge: ca 11 mil från Stockholm.

Prisnivå: Medel – lyx

Boka: Yxtaholms Slott

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 5.7/10 (144 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +4 (from 32 votes)

Romantisk herrgårdsweekend


En romantisk weekend på herrgård blir ett minne för livet. Varför inte bjuda med din älskade partner på en romantisk weekend vistelse på en herrgård eller på ett slott. Sveriges herrgårdar ligger oftast på de mest natursköna platser och det är perfekta omgivningar för att njuta av härliga långpromenader och varandras sällskap. En herrgårdsweekend går perfekt att kombinera med spa & relax på herrgård. Det blir en avkopplande och avstressande upplevelse som gör att ni kanske hittar tillbaka till nyförälskelsen och verkligen har tid att ägna er bara åt varandra i en anrik, vacker miljö.

Under vistelsen på herrgården kan ni njuta av den historiska miljön, många av herrgårdarna är från 1700- och 1800-talen och en del är ännu äldre. Byggnaderna är anrika, rummen stora och vackra. Det brukar ingå härliga tre rätters middagar, en generös frukostbuffé och övernattning i mysiga dubbelrum. Det är också en perfekt present att ge bort ett presentkort på en romantisk herrgårdsweekend, framförallt småbarnsföräldrar som lever med mycket stress och krav i vardagen lär älska en sådan underbar present.

En romantisk herrgårdsweekend kan också kombineras med mängder av olika aktiviteter på herrgård. Det kan vara mysiga aktiviteter som ni gör på tu man hand tex som att:

  • promenera i de vackra omgivningarna,
  • njuta av bubbelbad och bastu eller
  • spela golf på någon närbelägen golfbana.

Många herrgårdar anordnar också olika upplevelseorienterade aktiviteter som chokladprovning, vinprovning, champagneprovning. Det finns även mer sportiga aktiviteter som tex jakt, hundspann eller ridning som i sköna naturmiljöer också kan bli romantiska herrgårdsaktiviteter.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 6.9/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Erbjudanden