Spa weekend

Herrgård spa är något som erbjuds allt oftare vid en herrgårds eller slottsweekend. Att åka bort på en herrgårdsweekend är liksom en spa weekend en lite lyxigare form av vila och avkoppling. Du och kanske någon nära dig tar er tid för att njuta av tillvaron och varandra. Då kan en romantisk herrgård spa upplevelse vara en spännande aktivitet att njuta av.

Herrgård spa eller spa weekend?

En ren spa weekend har mer fokus på hälsa, välbefinnande och skönhet samt olika skönhetsbehandlingar, terapier och hälsofrämjande kurer eller dieter. På en herrgårdsweekend utgör spa delen ofta ett tillägg till weekendvistelsen. Spa aktiviteten står inte i fokus utan du gör ett extra tillval till weekendupplevelsen.

Oftast innebär ett spatillval på en herrgårdsweekend att du kan välja mellan ett antal spabehandlingar som finns på herrgårdens eller slottets spautbud tex:

  • någon form av massage,
  • manikyr eller en
  • ansiktsbehandling.

Båda formerna har dock mycket gemensamt i att du gör ett  miljöombyte för att komma bort och vila upp dig vilket i sig är hälsfrämjande.

Tänk på att spa nivån kan skilja sig en hel del mellan weekend destinationer. Alla har inte avancerade spa anläggningar med swimingpool, ångbastu, jacuzzi och shiatsumassage tillgängligt. Det behövs inte heller för att skapa en skön och avslappnande spastund men fråga gärna vad som ingår och vilken utbildning personalen har som ger spabehandling.

Ytterligare en variant är att åka på en romantisk weekend och boka in gemensamma spa aktiviteter tex bada jacuzzi eller ångbastu tillsammans.

Har man ont om tid finns det även möjligheter att boka in lite kortare romantiska spaaktiviteter centralt i Stockholm tex hos Axelsonsspa som erbjuder både spa paket, spamassage, och andra romantiska spabehandlingar även för par.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 3.5/10 (10 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 4 votes)
Spa weekend, 3.5 out of 10 based on 10 ratings
Erbjudanden